IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung се насочва към нова рекордна печалба

Компанията очаква, че оперативната ѝ печалба за второто тримесечие е нараснала със 72%

10:18 | 07.07.17 г.
Samsung се насочва към нова рекордна печалба

Samsung Electronics заяви днес, че оперативната й печалба за второто фискално тримесечие вероятно е нараснала със 72% спрямо година по-рано, достигайки нов рекорд и надминавайки очакванията на анализаторите. Всичко това се дължи на цените на чиповете, които са помогнали за увеличение на маржовете, предава Ройтерс.

Конкурентът на Apple очаква оперативната печалба за периода да е достигнала 14 трлн. вона (12,11 млрд. долара), в сравнение с 13,1 трлн. вона средна оценка на 19 анализатори.

Приходите вероятно са скочили с 18 на сто спрямо година по-рано до 60 трлн. вона, спрямо прогноза за 59 трлн. вона.

Акциите на компанията се търгуваха до почти рекорден връх от 2,4 млн. вона в четвъртък, докато инвеститорите са в очакване на рекордни финансови резултати за 2017 г. Те ще са насърчени от нарастващото търсене на чипове, които могат да захранват доста по-сложни сървъри и смартфони.

Във вторник компанията обяви, че ще инвестира 18,6 млрд. долара за увеличаване на лидерството си в производството на чипове за памет и следващо поколение дисплеи.

Samsung не е представила резултатите си за периода април-юни и се очаква да ги обяви в края на юли. Като цяло анализаторите са оптимисти и смятат, че търсенето на чипове ще доведе до рекордна печалба.

Друг двигател на растежа на печалбата са OLED дисплеите.

Рано в петък книжата на Samsung записаха 0,3% спад. От началото на тази година те отбелязват ръст от над 30% в стойността си.

Ако говорим за мобилни устройства, Galaxy Note 8 ще бъде внимателно наблюдаван през третото тримесечие, след като предшественикът му беше изтеглен от пазара миналата година заради проблеми с батериите, които се подпалваха.

Samsung се подготвя да пусне новото устройство през август, твърди източник на Ройтерс, подчертавайки, че компанията има желание да продължи да развива бранда Note.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още