IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony поставя акцент върху видеото с новите си смартфони

Новите джаджи на компанията ще се появят на пазара през тази пролет

23:57 | 27.02.17 г.
<p>
	Нови устройства на Sony са изложени на Mobile World Congress в Барселона. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Нови устройства на Sony са изложени на Mobile World Congress в Барселона. Снимка: Ройтерс

Първокласно качество на картината – тези думи описват най-ясно амбициите на Sony, свързани с новите ѝ два ключови смартфона, които компанията представи днес на Mobile World Congress в Барселона.

Първото устройство - флагманът Xperia XZ Premium, поставя фокуса върху новата система на камерата на Sony – Motion Eye. Ключово тук е заснемането на видео на супер забавен кадър и възпроизвеждането на 960 кадъра в секунда. Идеята е да запечатвате видео в страхотен вид, поставяйки акцента в секундите, в които смятате, че е необходимо. Освен това устройството предлага и по-добро качество на картината, в сравнение с предишните устройства на компанията, разполагайки с 4K HDR дисплей. Устройството ще се продава по целия свят в два цвята – Deepsea Black и Luminous Chrome, а продажбите стартират в края на пролетта.

На българския пазар обаче няма да стъпи другият модел на Sony, който беше представен днес. Xperia XZs. Устройството е с 5,2-инчов екран. И този модел предлага опцията за снимане на забавен кадър, в случая картината е с по-ниско качество спрямо тази на флагмана. Xperia XZs е насочен предимно към японския пазар, разкриха от компанията. В Европа той няма да се предлага във всички страни, а ще е достъпен в Скандинавските държави.

И двете устройства предлагат опцията за предикативно заснемане. То дава възможност за автоматично буфериране на изображението, като при засичане на движение, се заснемат няколко кадъра, така че потребителят да може да избере най-добрият. По този начин се улавят моменти, които могат да убягнат при снимането на движещи се обекти. От Sony разкриха още, че са направили подобрения и в детайлността на картината чрез новия дизайн на G обектива с висока оптична основа. Идеята е да се избягват прекалено резките контрасти при снимането на силно осветени обекти например, и улавянето на детайли, които досега са убягвали на камерата.

Компанията представи и интерактивния си проектор Xperia Touch, която превръща всяка равна повърхност в 23-инчов HD сензорен екран, с възможност за хоризонтална или вертикална късофокусна проекция. В устройството е вградена SXRD технологи за прожектиране, благодарение на която интерфейсът е бърз, плавен и отзивчив на физическо докосване. Всъщност последното наистина е възможно – чрез комбинация от инфрачервена светлина и разпознаването в реално време, което се извършва от вградената камера при скорост от 60 кадъра в секунда.

Xperia Touch е съвместим с PlayStation 4 Remote Play и може да работи с всяко приложение или игра, изтеглени от Google Play Store. Новият продукт ще се появи в няколко търговски вериги в Европа, както и в Xperia Store Online в определени държави от тази пролет. Препоръчителната му цена на дребно ще е 1499 евро.

Освен тези ключови продукти, Sony представи и други два смартфона – Xperia XA1 и XA1 Ultra. Те също ще се появят по магазините през пролетта, в четири цвята – златно, розово, черно и бяло. Розовият модел обаче ще е наличен само на някои пазари. Двете устройства са от средния клас, като нямат странична рамка на екрана. Задната камера и на двата телефона е с характеристиките на висок клас джаджите – 23 MP и възможности за заснемане на места, на които е по-тъмно. XA1 Ultra е по-голям по размер – 6-инча, и е проектиран за любителите на селфитата, тъй като разполага с 16MP предна камера.

Следете всичко по-важно от конгреса в Барселона от специалния ни пратеник Елена Кирилова тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още