IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi инвестира в старт-ъп за носими устройства

Американската компания Misfit Wearables е изправена пред силни конкуренти като FitBit

10:54 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Xiaomi инвестира в старт-ъп за носими устройства

Американският старт-ъп Misfit Wearables, който обяви Китай свой приоритетен пазар, след като пусна фитнес тракер преди година, скоро може да се радва на по-голямо присъствие в азиатската страна. Това може да се случи благодарение на ново партньорство с една от китайските топ компании в сферата на технологиите, пише Wall Street Journal.

Misfit обяви, че е събрала 40 млн. долара финансиране от инвеститори, включително и от базираната в Пекин компания Xiaomi, която е третият най-голям дистрибутор на смартфони в света. Сред инвеститорите се нареждат GGV Capital, Shunwei Capital Partners, JD.com, Founders Fund, Khosla Ventures, Horizons Ventures и Nortwest Venture Partners.

Xiaomi, която миналата година беше оценена на 10 млрд. долара по време на кръг на финансиране, върви по стъпките на други китайски технологични гиганти, които инвестират в базирани в САЩ стартиращи компании.

Alibaba Group Holding инвестира в редица американски фирми, а наскоро и в Peel Technologies – компания, която превръща смартфони в дистанционни управления чрез мобилни приложение.

Въпреки че е изправена пред силна конкуренция от страна на FitBit, Misfit е представена в повече от 21 000 търговски обекта в 50 държави.

Устройството се отличава от останалите, защото може да се носи като медальон или като гривна. Освен това се радва на дълъг живот на батерията и е водоустойчиво. Устройството следи физическата активност на потребителя.

С новия кръг на финансиране идва и новото партньорство с Xiaomi и JD.com, която Misfit Wearables описва като „китайският Amazon”.

Тези две партньорства ще помогнат на Misfit да научи повече за дистрибуцията и производството от въпросните компании, посочва говорителят на фирмата. Misfit обаче отказва да коментира в детайли новите си договорки и не разкрива дали те биха довели до производството на нов тип устройство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още