IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

De Beers намали цените на диамантите си

Най-големият производител на диаманти в света се опитва да подкрепи слабия пазар на скъпоценни камъни

21:02 | 24.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

De Beers, най-големият производител на диаманти в света, понижи цените си, след като съкращаването на разходите не успя да подкрепи търсенето на скъпоценните камъни, съобщава Bloomberg, базирайки се на запознати източници.

Англоамериканският отдел е намалил цените с 9%, твърдят източници, поискали да останат неназовани, тъй като информацията засега не е публична. De Beers планира да предложи на разпродажба диаманти за около 250 млн. долара. Клиентите може да успеят да купят повече заради съкращаването на разходите, твърдят източниците.

Компанията вече се е съгласила клиентите им да отложат предварително договорени покупки за разпродажбата през тази седмица в Ботсвана, най-голямата страна производителка на диаманти. De Beers обаче засега отказва коментар.

De Beers и други производители на диаманти са под натиск да намалят предлагането и цените, тъй като търговците и ювелирните майстори на бижута изпитват трудности да излязат дори на малка печалба заради големите кредити и слабите продажби на бижута. Компанията досега се опитваше да подкрепи пазара на диаманти като намалява производството, а не цените.

През миналия месец De Beers намали годишната си цел от 29 до 31 млн. карата от предишната си цел от 30 до 32 млн. карата. В началото на годината компанията планираше добив от 34 млн. карат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още