IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп е личност на годината на списание Time

"Това е 90-ият път, в който избираме личност на годината, която е имала най-голямо влияние, за добро или лошо, над събитията през годината“, коментира изданието

15:43 | 07.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп беше обявен за личност на годината на списание Time, съобщи BBC.

Малко след като стана ясно, че именно Тръмп е личност на годината на 2016 г., той коментира пред телевизия NBC, че това е голяма чест и значи много за него.

Победителят на президентските избори е бил избран от списък, включващ опонента му от Демократическата партия Хилари Клинтън, както и президента на Русия Владимир Путин.

Бившият лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство Найджъл Фараж също е бил сред потенциалните личности заради успешната си кампания за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

„Това е 90-ият път, в който избираме личност на годината, която е имала най-голямо влияние, за добро или лошо, над събитията през годината“, пишат от Time.

„Имотният магнат и собственик на казина, превърнал се в риалити звезда и провокатор, никога не е заемал публична длъжност, не е оставал никому длъжен и сега се издига над димящите руини на огромното политическо здание, което някога обитаваха партии, експерти, донори, социолози. Никой от тях не го очакваше, нито го взимаше на сериозно. От тази гледна точка Тръмп ще поеме контрола, за добро или лошо“, коментират от Time.

„За тези, които смятат, че е за добро, победата на Тръмп представлява закъснял удар по закостенялата и арогантна управляваща класа. За тези, които смятат, че е за лошо, разрухата застига и съкровените норми на цивилизованост“, се казва още в коментара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
многодобре
преди 7 години
....а Обама беше избранннн.......нещо с мираааа ли? ...... вървете по дяваолите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още