IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Хотел Трансилвания 2" спечели и българските кинозрители

На второ място в бокс офиса у нас е триизмерната история "Еверест"

09:39 | 30.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Hotel Transylvania 2 Facebook page</em></p>

Снимка: Hotel Transylvania 2 Facebook page

Анимационната история за младия Джонатан, който се запозна с дъщерята на Дракула и станаха семейство в "Хотел Трансилвания 2", стана най-гледаният филм за миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Гледането на бебето на Мейвис и Джони от дядо Дракула събра близо 41 хил. зрители и над 374 хил. лева приходи от билетите им. Филмът вече оглави боксофиса в Северна Америка и постави рекорд за септември, събирайки рекордните 47,5 млн. долара.

На втора позиция по зрителски интерес е "Еверест". Триизмерната история за експедиция до най-високата точка на планетата през 90-те на миналия век, която има трагичен край за няколко от участниците й, е вече втора седмица на екраните у нас. Гледана е от 44,5 хил. зрители и има близо 451 хил. лева приходи.

"Лабиринтът: В обгорените земи" е на трета позиция сред най-гледаните филми у нас. Създаденият по едноименния роман на Джеймс Дашнър филм за Томас и неговите приятели, които се опитват да избягат от "ЗЛО" е гледан вече от 58 хил. зрители и има почти 445 хил.  лева от билетите им за 17-те дни на екраните у нас.

На четвърто място е "Обратно в играта" с Робърт Де Ниро - пенсионер и вдовец, решил да кандидатства като стажант в голяма компания. Романтичната комедия е гледана от близо 5,5 хил. зрители и има 47,5 хил. лева от билетите им за първите три дни на екраните у нас.

Пето място е за "Транспортер: Ново начало". В четвъртия екшън за Франк Мартин, чиято роля този път се изпълнява от Ед Скрейн, битката е с руската мафия. За месец на екраните у нас филмът е гледан от 50 003 зрители и има 395 992 лева от билетите им.

"Обратен гард" е на шесто място. Боксьорският екшън за житейските премеждия, през които преминава героят на Джейк Джиленхол, е 17 дни на екраните у нас. Гледан е от близо 15 хил. зрители и има над 126 хил. лева приходи от тях.

На седма позиция са "Миньоните". Анимацията за малките жълти същества, които търсят зъл господар, на когото да служат, е вече трети месец по екраните у нас и има над 260 хил. зрители с над 2,243 млн. лева приходи от билетите им.

Осма позиция е за "Мъжът от U.N.C.L.E.", чийто първообраз е популярният британски сериал от средата на 60-те на миналия век. Събирането на агентите на ЦРУ, МИ-6 и КГБ в опит да предотвратят продажбата на ядрено оръжие на терорист, е гледано от близо 54 хил. зрители и има близо 432 хил. лева приходи за почти два месеца на екраните у нас.

Девето място е за "Ваканция". Комедията за семейство Гризуолд, в която порасналият Ръсти се опитва да изненада съпругата и децата си с едно пътешествие до увеселителен парк, е вече месец на екраните у нас. Има близо 27 хил. зрители и над 194 хил. лева от билетите им.

На десето място е анимацията "Отвътре навън". Филмът за емоциите на тийнейджърката Райли е вече четири месеца по екраните у нас, гледан е от близо 129 хил. зрители с над 1 млн. лв. приходи. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още