IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия се готви за снимките на най-скъпия филм в историята си

Лентата носи името "Randamoozham" и е базирана на най-дългата поема в света

22:47 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

С бюджет от 155 млн. долара Индия е напът да превърне най-дългата поема, писана някога, в най-скъпия филм, правен в страната, пише CNN.

Сумата може да изглежда малка по холивудските стандарти, но това е нова територия за Индия, където разходите за най-високобюджетните филми едва достигат 25 млн. долара.

Базиран на „Махабхарата“, филмът „Randamoozham” е надминал предишните рекордни бюджети, като този на предстоящия да излезе научнофантастичен трилър „2.0”, който струва 62 млн. долара. Освен това изпревари и общия бюджет от 65 млн. долара на двата блокбъстъра „Baahubali”.

Филмът ще бъде финансиран от Б. Р. Шети, предприемач, базиран в Обединените арабски емирства, който възлага големи надежди на филма.

По думите на Шети филмът ще постави нови глобални стандарти и ще препозиционира Индия.

„Уверен съм, че този филм ще бъде адаптиран на над 100 езика и ще достигне над 3 млрд. души в цял свят“, коментира той.

Снимките на "Randamoozham" ще започнат през септември 2018 г., като се очаква филмът да бъде пуснат по кината през 2020 г.

Според прессъобщение за продукцията екипът и участниците ще включват „някои от най-добрите имена в света на киното, включително носители на наградите на Академията. Участниците ще включват някои от най-добрите таланти от индийското кино, както и някои големи имена от Холивуд“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още