IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меню от "Титаник" беше продадено за 60 хил. паунда

При голям интерес е преминал търг за продажбата на вещи от потъналия кораб на акуционната къща Henry Aldridge

10:48 | 19.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Меню от "Титаник" беше продадено за 60 хил. паунда

Меню от един от ресторантите в първа класа на „Титаник” беше продадено за сумата от 60 хил. паунда в търг, организиран от аукционната къща Henry Aldridge & Son, съобщи ВВС. Сред ястията за 12 април 1912 година са посочени агнешки пържоли и пай с тапиока.

Два дни по-късно, на 14 април, „Титаник” се удря в огромен леден блок и потъва.  При корабокрушението загиват над 1 500 души, а около 700 успяват да се спасят. Менюто е част от вещите на една от оцелелите – Луиз Лорет.

По време на търга, провел се в съботния следобед, е продаден и план на палубата на потъналия кораб, с чиято помощ Луиз Лорет е успяла да открие пътя до спасителните лодки. Достигната цена на този план в търга е 33 хил. паунда.

От аукционната къща коментират, че интерес към последния търг с вещи от „Титаник” е срещнал голям интерес на колекционери от цял свят.  Сред продадените вещи са писмо на един от пътниците, в което той разказва, че на излизане от пристанището в Саутхемптън, корабът за малко е щял да се удари в два други лайнера, както и връзка ключове.

Писмото е продадено за 24 хил. паунда, а ключовете – за 62 хил. паунда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още