IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат на търг документ с пръстовите отпечатъци на Елвис

Той е част от аукцион на вещи на прочути музикални личности

18:05 | 21.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Документ от 1970 г., на който са останали пръстовите отпечатъци на Елвис Пресли, се очаква да е сред лотовете, които ще предизвикат най-голям интерес на търг на вещи на музикални знаменитости, предава AFP.

Аукционът ще се състои в рамките на 50-ия джаз фестивал в Монтьо, Швейцария, от 1 до 16 юли.

Аукционната къща Galartis в Лозана увери, че става дума за разрешително за носене оръжие, което е издадено от властите в щата Калифорния през 1970 г. Документът включва лични данни на Елвис Алън Пресли, включително мястото и датата му на раждане, неговия ръст, телесното му тегло, пръстовите отпечатъци. Отбелязани са също професията му на певец, номерът на шофьорската му книжка, на социалната му осигуровка и адресът му.

Документът е оценен в диапазона 40 730 и 42 250 евро.

Сред лотовете се нарежда сценичен костюм на Джон Ленън от 1963 г. Върху етикета на дрехата, която е от мохер и е без яка, е изписано името „Джон“, както и адресът на шивача Диги Милингс.

Костюмът, който е бил носен в началото на кариерата на Beatles, е оценен между 108 600 и 135 750 евро.

По време на търга ще бъде предложена и картина, нарисувана от Джими Хендрикс през 1976 г. Става дума за единственото известно платно на музиканта, посочват организаторите на събитието. Платното носи името „Цвете демон“ и е оценено в диапазона 135 750 и 181 000 евро.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още