IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на Starbucks вече няма да крият татуировките си

Забранени обаче остават татуировките, покриващи врата и лицето

12:56 | 19.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Служителите на Starbucks вече няма да крият татуировките си

Служителите на веригата кафенета Starbucks вече няма да са принудени да крият татуировките си, съобщава Oregon Online. Промяната в правилата идва два месеца след петицията на една от служителките в компанията, която подписаха 25 хил. души.

Сега в кафенетата ще могат да бъдат видени баристи, с татуировки и пиърсинг . Татуировките обаче трябва да бъдат необидни и да не покриват шията или лицето на служителите.

„Искаме потребителите да се фокусират върху Вас, не върху Вашия боди арт. Отнасяте се към татуировките както се отнасяте към думите – не правите коментари на омразата или похотливи шеги на работното си място, не го правете и с татуировките си”, се обърнаха от Starbucks към своите служители.

Преди два месеца Кристи Уилямс, служител във веригата, започна своята петиция в подкрепа на татуировките с думите, че 45 млн. американци са татуирани. „Това е изкуство, това е красиво и вдъхновяващо”, заяви тя по отношение на татуировките. 

Междувременно от ръководството на Starbucks съобщиха, че в момента анализират нивото на заплащането на служителите си. Очакванията са заплатите във американската верига да бъдат увеличени от януари 2015 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още