IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Тед 2" - новото боксофис разочарование в Северна Америка

Лентата не успя да генерира толкова приходи, колкото очакваха анализаторите

16:49 | 29.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Facebook Ted 2</em></p>

Снимка: Facebook Ted 2

Филмът на Universal Pictures “Тед 2“ дебютира в бокс офис класацията в Северна Америка, генерирайки 32,9 млн. долара от продажбата на билети. Това е близо 15 млн. долара по-малко от сумата, която повечето анализатори очакваха от дебютния уикенд на лентата, предава Ройтерс.

Слабият старт до голяма степен се дължи на наличието на два силно представящи се филма - „Отвътре навън“ на Disney/Pixar и “Джурасик свят“ на Universal, които събраха съответно 52,1 млн. и 54,2 млн. долара.

В момента „Джурасик свят“ е петият най-печеливш филм в Северна Америка за всички времена благодарение на своите 500 млн. долара. Той се нарежда след „Черният рицар“, който има 534,8 млн. долара.

Последният уикенд беше третият, в който трилърът, посветен на динозаврите, оглави боксофиса в САЩ и Канада. Освен това лентата отбеляза рекорд – „Джурасик свят“ е филмът, който най-бързо премина границата от 500 млн. долара печалба.

Докато „Джурасик свят“ остава несломим в боксофиса, „Отвътре навън“ заема за втора седмица второто място в класацията на най-гледаните филми. Семейната лента събра 184,9 млн. долара от премиерата си досега.

Освен това "Тед 2“ има по-слаб дебют и от своя предшественик „Приятелю, Тед“.

„Тази година много продължения бяха приети със скептицизъм, може би с изключение на няколко филма“, коментира Никълъс Карпу, ръководител вътрешна дистрибуция на Universal, посочвайки, че „Бързи и яростни 7“ и „Перфектният ритъм 2“ са сред изключенията.

Каквато и да е причината, представянето на „Тед 2“ е разочарование за голяма част от анализаторите, които очакваха, че филмът ще се превърне в най-успешната комедия на лятото.

Сред новите филми тази седмица се нарежда „Макс“, драма за военно куче, която събра 12,2 млн. долара от прожекции на 2885 места в Северна Америка. Лентата е заснета за 20 млн. долара и е копродукция на Warner Bros. и Metro-Goldwyn-Mayer. Очакваше се тя да събере близо 10 млн. долара в рамките на дебюта си.

Филмът „Шпиони“ зае пета позиция със своите 7,8 млн. долара този уикенд, а от премиерата си досега събра 88,3 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още