IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Продажбите на бранда на Иванка Тръмп са се сринали през 2016 г. с 32%

Особено силен спад има през октомври – малко преди президентските избори, като минусът е в размер на 70%

17:07 | 13.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През миналата седмица модната верига Nordstrom и новият американски президент Доналд Тръмп изпаднаха в открита конфронтация заради свалянето на произведените в Азия модни продукти на дъщерята на президента Иванка от продуктовата гама на веригата. Сега WSJ дава яснота за причината.

По-рано през седмицата говорителят на Белия дом Шон Спайсър определи решението като политически мотивирано и „директна атака“ срещу политиката на президента, докато компанията обяви, че става дума за чисто бизнес решение, без да разкрива конкретни данни. 

Влиятелният Wall Street Journal обаче цитира вътрешен за компанията документ, според който  спадът в приходите от продажбата на марката за 2016 г. е драматичен – в размер на 32 на сто на годишна база.

Особено силен срив има през октомври – малко преди президентските избори, като минусът е в размер на 70%. Оттогава понижението се е върнало на средногодишните нива. Според медията и други компании са премахнали от асортимента си дрехи, чанти и обувки с марката  Ivanka Trump.

В САЩ в момента е налице кампания от страна на противници на Тръмп, които под мотото #GrabYourWallet призовават потребителите да не купуват продукти, които имат връзка с Тръмп или семейството му. Контракампания има в социалните медии под мотото #BuyIvanka.

Президентът и семейството му се сблъскват с обвинения, че не разделят политическите от икономическите си дейности.

Иванка Тръмп използва изборната победа на баща си и в интервю по телевизията направи реклама на струващ 10 800 долара пръстен от колекцията си. 35-годишната дъщеря на президента показа неколкократно и демонстративно пред камерите обсипания с диаманти пръстен.

Впоследствие брандът ѝ Ivanka Trump Fine Jewelry изпрати прессъобщения по електронната поща с молба за разпространение на интервюто. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още