IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефектни еърбеци пращат старата Mazda 6 в сервиза

Акцията засяга около 42 хил. автомобила в САЩ

18:12 | 08.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Mazda</p>

Снимка: Mazda

Японската компания Mazda обяви сервизна акция за седана Mazda 6 от предишното поколение на модела. Проблемът е свързан с въздушните възглавници на автомобила, но няма общо с масивната сервизна акция на Takata.
 
Въпросните дефектни еърбеци в Mazda 6 са производство на японското подразделение на Continental. Именно доставчикът на части и оборудване е открил проблема, като е сигнализирал автомобилната компания по-рано тази година.

Въздушните възглавници в модела, произведен между февруари 2008 и декември 2009 г., имат недостатъчна изолация на контролния модул, което може да доведе до корозия. В редки случаи този проблем може да причини отказ на обезопасяващата система, казва се в информацията.

Към момента сервизната акция е обявена единствено на пазара в САЩ. Японският производител ще подмени дефектните части с нови, като ремонтът ще бъде за сметка на компанията.

Моделите на Mazda 6 от 2009-2011 г. също ще бъдат подложени на ремонт заради проблем с въздушните възглавници. Той обаче е по-сериозен, тъй като засяга компонентите на Takata. При активирането на въпросните еърбеци е възможно те да експлодират, разпръсквайки смъртоносни парчета метал.

Проблемите въздушни възглавници на Takata са причинили смъртта на поне 10 души и са ранили още най-малко 100. Те са използвани за предните две места на модели на редица компании, сред които Honda, Toyota, Nissan, Mazda, BMW, Ferrari, General Motors. Общият брой на засегнатите автомобили в световен мащаб превишава 50 млн.

Сервизни акции за други автомобили - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още