IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До две години Subaru представя първия си хибрид

Това ще бъде новото поколение на модела Forester

17:52 | 23.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Subaru ще зарадва своите фенове с първия си сериен хибриден модел. Той ще се появи на пазара през 2018 г., като в основата му ще бъде следващото поколение на Forester, съобщи пред Car Times директорът на австралийското подразделение на компанията Колин Кристи. 

Освен хибридна версия на Forester японците подготвят и негова електрическа модификация, която трябва да бъде готова през 2021 г. Тя ще бъде изградена на платформата на Impreza, която ще бъде използвана и за други нови или модернизирани версии на сегашните модели на Subaru.

Като цяло в компанията са амбицирани да създадат автомобили от ново поколение, които ще използват най-модерните технологии в автомобилостроенето. Съвсем наскоро Subaru показа хибридния концепт Viziv (на снимката). Той е оборудван с агрегат, в който влизат отделни електрически мотори на задните колела и 1,6-литров бензинов „боксер” с турбо.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още