IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari минава само на автоматични скоростни кутии

Всички бъдещи модели на марката ще бъдат с два педала

18:53 | 10.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианският производител на спортни коли Ferrari не планира да поставя традиционните механични скоростни кутии на своите автомобили. Всички нови модели на компанията ще бъдат оборудвани с автоматични трансмисии, съобщава изданието Motoring, което се позовава на разговор с директори на Ferrari по време на автосалона в Париж.

Един от тях – Михаел Хуго Лайтерс, който е начело на отдела за разработки на Ferrari, е признал, че повече механични скоростни кутии няма да бъдат използвани. Основната причина е, че нито една ръчна трансмисия не може да осигури същата динамика, която предлага автоматикът с 2 съединителя.

На същото мнение е и директорът на маркетинговия отдел на италианската компания Никола Боари. По негови думи за последно механична скоростна кутия е поставяна на предишната версия на купе-кабролета California, при това само в неговата базова версия. От този вариант на модела обаче са били поръчани едва няколко бройки и почти веднага тази версия е спряна от производство.

„За всички, които искат сами да сменят скоростите си, автоматичната трансмисия предлага и ръчен режим с лостчета на волана. Те са поставени на удобно място, така че няма никакъв проблем нашите клиенти сами да избират предавките”, коментира Боари.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още