IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford остава верен на Мексико

Американският производител държи на плановете си за изграждане на две нови фабрики в съседната на САЩ страна

13:15 | 17.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн Ford държи на своите заявени по-рано планове за сериозни инвестиции в нови производствени бази в Мексико. Двете обявени още през 2015 г. нови фабрики в щатите Гуанахуато и Чиуауа ще бъдат изградени, както се предвиждаше, пояснява директорът на Ford Mexico Габриел Лопес, цитиран от AFP. Концернът ще вложи в тях общо 2,5 млрд. долара.  

Според Лопес в двата завода ще работят около 3800 служители. Те ще произвеждат автомобилни части, като двигатели и трансмисии, които след това ще бъдат предоставяни на други фабрики на Ford в САЩ, Индия, Китай, Европа и Южна Америка.

В началото на тази година концернът съобщи, че ще се откаже от изграждането на голям производствен обект в мексиканския Сан Луис Потоси и вместо това ще създаде стотици нови работни места в САЩ. Ръководството на групата увери, че зад процеса по решението стоят икономически, а не политически съображения. От Ford съобщиха, че ще продължат да произвеждат модела в своя съществуващ завод в Ермосильо, за да се повиши продуктивността на завода. 

Тогава вече избраният, но все още не положил клетва президент на САЩ Доналд Тръмп атакува многократно Ford и други компании заради производството им зад граница. Той съобщи, че администрацията може да наложи високи мита при внос на автомобили, които се произвеждат в Мексико, а се продават в САЩ. Ford е активен в Мексико от около 90 години и в четири фабрики дава работа на около 9000 мексиканци.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още