IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford отчете по-слаби продажби, но все пак задмина очакванията на Wall Street

Вторият по големина производител на автомобили в САЩ потвърди прогнозите си за годината

20:37 | 27.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобилната компания Ford Motor обяви в четвъртък по-ниска нетна печалба за тримесечието, която все пак задминава очакванията на анализаторите, и потвърди прогнозите си за печалбата преди данъците за 2017 г., съобщава Ройтерс.

Печалбата на втория по големина производител на автомобили в САЩ е спаднала през тримесечието на фона на по-високите разходи и инвестиции и лекия спад на продажбите на превозни средства. Компанията предупреди инвеститорите в края на март, че по-високите разходи и по-ниският обем на продажбите ще имат влияние върху печалбата за тримесечието.

Главният финансов директор Боб Шанкс заяви пред репортери в централата на компанията в Деърбърн, Мичиган, че по-високите разходи на Ford за 2017 г. са били направени до голяма степен през първото тримесечие и резултатите през останалата част от годината ще останат без промяна или ще отчетат леко подобрение.

Ford заяви, че все пак очаква да постигне годишна печалба преди данъците за 2017 г. от около 9 млрд. долара, което обаче ще е под рекорда от 10,4 млрд. долара през миналата година.

Автомобилната индустрия в САЩ се радва на годишен ръст на продажбите от края на Голямата рецесия и през 2016 г. постигна 17,55 млн. продадени превозни средства. Анализатори и инвеститори от Wall Street очакват лек спад в продажбите тази година.

Ford отчете нетна печалба за първото тримесечие от 1,6 млрд. долара, или 40 цента на акция, което е с 36% по-малко от 2,5-те млрд. долара, или 61 цента на акция, година по-рано. Средно анализаторите очакваха печалба на акция от 35 цента.

Приходите на производителя на автомобили за тримесечието са се повишили до 36,5 млрд. долара от 35,3 млрд. долара на годишна база. Анализаторите очакваха приходи от 34,7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още