IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Maserati спира временно производството на автомобили

Слабият интерес към гамата модели ще затвори завода за седмица

14:39 | 09.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Интересът към моделите на Maserati спадна рязко през втората половина на годината. Снимка: Ройтерс</p>

Интересът към моделите на Maserati спадна рязко през втората половина на годината. Снимка: Ройтерс

Италианската марка Maserati обяви, че спира временно производството на автомобили. Причината е слабият интерес към нейните модели.

През септември компанията бе принудена да прибегне до същите действия, като тогава паузата бе около седмица. Толкова ще почиват работниците и в началото на ноември, като ще бъдат изпратени в принудителен отпуск.

От Maserati гарантират, че ще изпълнят получените от клиентите си поръчки за производство и доставка на нови автомобили. Интересът към моделите на италианците спадна рязко през втората половина на годината, най-вече на пазара в Китай. Намалението е с 13%, като доведе до спад на оперативната печалба с 43 млн. евро.

Паузата в производството ще бъде използвана за модернизиране на поточните линии в завода в Италия, на които ще се сглобява новият кросовър на производителя - Levante. Преоборудването на предприятието трябва да завърши в края на февруари, след което ще стартира производство на първия SUV в историята на марката.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още