IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверки на всички автопроизводители започват във Франция

Жребий определя кои модели ще бъдат подложени на екологичен тест

13:43 | 05.10.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Властите във Франция стартираха избирателни проверки на автомобили на различни производители, които трябва да установят дали посочените нива на вредни емисии отговарят на реалните, съобщава AFP.

До това се стигна, след като Volkswagen бе уличен в манипулиране на софтуера на свои дизелови двигатели. Първите тестове вече са факт, като са били проведени в сертифицирана лаборатория на Техническия съюз за автомобили, мотоциклети и велосипеди (UTAC).

„Подобно нещо досега не е правено никъде. За първи път в страната се създава система за единен контрол, за да се провери дали автомобилните производители използват в своите модели устройства за манипулиране”, заяви министърът на екологията, устойчивото развитие и енергетиката Сеголен Роаял.

Определянето на автомобилите, които ще се тестват, става с помощта на жребий, в който участват регистрационните номера на колите в страната. Първото проверено превозно средство е било хечбекът Peugeot 208, собственост на една от най-големите транспортни фирми във Франция.

Тестовете се провеждат от напълно независима комисия, в която освен технически специалисти влизат представители на екологични организации и на правителството. На абсолютно случаен принцип ще бъдат тествани 100 нови автомобила, като резултатите ще бъдат публично обявени до края на месеца.

Още за Дизелгейт четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
tetris12
преди 8 години
даже и кон не може да докара емисия 0, все ще се изреже 2-3 пъти. Евро бюрократите трябва да ги пратят в Сирия, да освободят място за идващите, кой знае, може да има по-читави сред тях от тия ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
studioaa
преди 8 години
Басирам се, че ще засекат злоупотреби, защото всички производители на коли лъжат за емисиите и няма значение кои модели ще бъдат проверени. Тази лъжа е продиктувана от безумните регулации на европейския парламент за намаляване на емисиите до 0 до 2050г, а това е невъзможно според законите на физиката. Бюрократите не може да променят законите на природата и пътеката към пъкъла е постлана с добри намерения за спасяване на "биоразнообразието" и "леда за белите мечки".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
tetris12
преди 8 години
Ако след изфорсиране може да се види номера, теста е успешен :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
И жребият, разбира се, ще бъде електронен, нали?:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
mapto
преди 8 години
Единствената адекватна реакция. Немската мрежа от зависимости не смее да направи необходимото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още