IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Убиецът на суперколи" на Lotus

Купето Exige Sport 380 стана най-бързата версия на модела

20:14 | 23.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Lotus</em></p>

Снимка: Lotus

Компанията Lotus Cars представи нова версия на спортния си модел Exige, която британците определят като "убиец на суперколи". Купето Exige Sport 380 е най-агресивната, най-лека, най-мощна и най-бърза модификация на модела.

Автомобилът тежи 1066 кг, което е с 25 кг по-малко от купето Exige Sport 350. Намаляването на теглото е постигнато благодарение на модернизирана аеродинамика, както и на поставяне на задно стъкло от поликарбонат, на карбонов каркас на състезателните седалки, на облекчени спирачни механизми и джанти и на поставянето на нова литиево-йонна батерия, която заменя стандартния акумулатор.

Срещу доплащане клиентът получана изпускателна система от титан и покрив от карбон. За автомобила се предлага и пистов пакет, в който влизат регулируеми амортисьори Nitron и специални стабилизатори Eibach, които могат да се настройват допълнително. Машината е получила също така нов преден сплитер, модернизиран дифузьор и друго антикрило. При максимална скорост притискателната сила е 140 кг, което е с 60% повече от Exige Sport 350.

Спортната кола се задвижва от 3,5-литров V6 двигател, развиващ 380 к.с. и 410 Нм въртящ момент. Това е с 30 к.с. и 10 Нм повече от Exige Sport 350. Моторът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат със същия брой предавки. Версията Exige Sport 380 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и развива максимална скорост от 286 км/ч.

Във Великобритания цените на Lotus Exige Sport 380 стартират от 84 200 долара.

Още новини от Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
hex
преди 7 години
Да, много е бърз, но за сметка на това е още по-дребен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още