IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уникален Cadillac от 1953 г отива на търг

Построени са само 2 екземпляра

18:51 | 30.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: RM Sotheby</p>

Снимка: RM Sotheby

Невероятен Cadillac 62 Coupe от 1953 г. ще бъде продаден на търг. Известно е, че от модела съществуват само 2 екземпляра, като втория е в автомобилния музей в Лос Анджелис.

Cadillac 62 Coupe е дело на италианските специалисти от Ghia, като двата екземпляра се различават единствено по детайли в предната част. Сегашният собственик на продаващия се автомобил го притежава повече от две десетилетия.

Знае се също, че автомобилът е бил реставриран от покойния Майк Копър - прочут реставратор от Санта Кларита, Калифорния.

Първите собственици на двата автомобила са неизвестни, но се предполага, че единия модел е бил собственост на дългогодишен клиент на Ghia - Джон Перона, известен също и с притежаването на нощен клуб в Манхатън.

От техническа гледна точка, моделът е снабден с V8 двигател с 210 к.с. и 4-степенна автоматична трансмисия Hydra-Matic. Предното окачване е с пружини, докато отзад има листови ресори. Всички колела са с барабанни спирачки.

Търгът за 62 Coupe ще се проведе в Аризона от 28 до 29 януари 2016 година и е организиран от RM Sotheby.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още