IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen спира продажбите на дизелови коли в САЩ

Решението засяга единствено моделите на марката

16:16 | 07.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: VW</p>

Снимка: VW

Продажбите на дизелови модели на марката Volkswagen на пазара в САЩ ще бъдат прекратени през 2017 г. Това съобщи директорът на северноамериканското подразделение на концерна Volkswagen AG Хенрих Уебкен, цитиран от изданието Car and Driver.

„Потенциалът на дизелови автомобили на пазара в САЩ е напълно изчерпан и ние не предвиждаме възможност за увеличаване на тяхната популярност”, коментира топ мениджърът. Той уточни, че решението за отказа от дизелите засяга единствено марката Volkswagen и не се отнася към другите брандове на концерна.

През последните години производителят от Волфсбург предлага в САЩ шест модела с дизелово гориво - Jetta, Golf, Golf Sportwagen, Passat, Beetle и Touareg. Преди избухването на „Дизелгет” на тях се падаха около 20% от продажбите на марката на местния пазар.

По-рано през това лято ръководството на Volkswagen се договори с властите в САЩ за изплащане на компенсации на клиентите, засегнати от скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна. Германците също така се съгласиха да изкупят обратно проблемните автомобили, както и да платят заведените от различни екологични организации искове. Всичко това се очаква да струва повече от 15 млрд. долара.

Още по темата - в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още