IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen замразява промоции заради Дизелгейт

Компанията се опитва да съкращава разходите си, за да се справи с най-големия скандал в историята си

17:25 | 24.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Volkswagen ще замрази промоциите си през следващата година в рамките на свето подразделение VW, като част от усилията за спестяване. Това ще ѝ помогне да поеме разходите за скандала, в който стана ясно, че тя е манипулирала данните за вредните емисии, излъчвани от дизеловите автомобили на компанията, продавани в САЩ, пише германско бизнес списание, цитирано от Ройтерс.

Освен това фирмата планира да използва отново възможно най-много от частите си за новото поколение на популярния модел Golf, за да спести стотици милиони евро, съобщава Manager Magazin, позовавайки се на източници от фирмата.

Най-големият производител на автомобили в Европа се бори с най-голямата си криза в своята 78-годишна история. Списанието твърди още, че разходите на компанията, свързани със скандала, вече надхвърлят 30 млрд. евро, повечето от които новият главен изпълнителен директор планира да припише на марката VW, като по този начин ще опази дъщерните дружества Audi и Porsche.

Volkswagen, която не е открита веднага за коментар по въпроса, заяви, че ще свие инвестиционните планове на подразделението VW, което е най-голямото по приходи, и ще ускори намаляването на разходите.

Според Manager Magazin Volkswagen също така се стреми да подобри производителността и ефективността на заводите на VW, като част от опитите си да пести. Това пък може да доведе до съкращаването на работни места. Според анонимните източници на изданието досега никакви съкращения не са коментирани с представителите на служителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още