IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW "заема" от Daimler специален мениджър, който ще следи за спазването на законите

Кристине Хохман-Денхарт ще заеме поста си от началото на следващата година

19:06 | 16.10.15 г. 1
VW "заема" от Daimler специален мениджър, който ще следи за спазването на законите

Volkswagen (VW) наема от конкурента си Daimler специален мениджър, който да съблюдава спазването на правните норми, съобщава Bloomberg.

От 1 януари Кристине Хохман-Денхарт ще оглави звеното на компанията, което се занимава със законовите въпроси и оплакванията, след като от Daimler са се съгласили да я освободят като директор по спазването на правните норми.

“Щастливи сме, че Кристине Хоман-Денхарт се съгласи да поеме тази отговорна задача и че можем да разчитаме на изключителната й компетентност и опит”, коментира председателят на борда на директорите на VW Ханс Дитер Пьоч.

Пьоч благодари на ръководството на Daimler, че са се съгласили да прекратят предсрочно договора на Хохман-Денхарт.

През последните години двете компании взаимно си прехвърлят таланти, посочва информационната агенция. Daimler, чиято марка Mercedes-Benz е пряк конкурент на Audi на VW, коментира, че се е съгласил с предложението към Хохман-Денхарт "в интерес на доброто корпоративно управление на германската автомобилна индустрия".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
индианеца
преди 8 години
Значи по подразбиране правила и закони за VW са врата у поле, та трябва а се назначи специален мениджър за спазването им. Не се ли подразбира и наличието на някаква елементарна хигиена ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още