IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да избягаш от Лондон

Рекорден брой жители на британската столица са се преместили през 2015 г. в търсене на по-достъпен живот

09:56 | 26.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Да избягаш от Лондон

Рекорден брой хора са се преместили от Лондон през миналата година в търсене на по-достъпен живот. Това показват данни на британската национална статистика, анализирани от консултантската компания Humberts, пише онлайн изданието propertywire.com.

Над 280 хил. души са се изнесли от Лондон през миналата година, което е рекорден брой, сочат данните. Преместванията през миналата година са с 3% повече спрямо тези от 2014 г., показва сравнителният анализ.

Най-голямата група хора, които са избрали да напуснат британската столица, са млади хора в 20-те и 30-те си години. Над една четвърт от тях са на възраст от 20 до 29 години, а почти една четвърт – от 30 до 39 години.

Средната цена на жилище в Лондон в момента е почти два пъти по-висока спрямо средното ниво за Великобритания – 470 хил. паунда спрямо 224 хил. паунда. Затова и много хора, особено собственици на имоти в столицата на страната, през последните години се решават на продажба и напускат града.

Жителите на Лондон на възраст 20-29 години се затрудняват да придобият имот в града, а тези на възраст 30-39 години вече имат деца и или се нуждаят от по-голямо жилище, или просто от малко повече спокойствие и среда за отглеждането им.

Бирмингам оглавява списъка на най-популярните дестинации сред лондончани, избрали да избягат от шумотевицата на столицата. Популярен избор остава и Брайтън, макар и интересът да намалява, защото цените на имотите вече приближават нивата на тези в Лондон.

Сред най-популярните дестинации за преместване са Търок, Елмбридж, Бристол, Манчестър, Лутън, Кентърбъри, Лийдс, Нотингам и други.

Най-голям дял от населението, напуснало Лондон, през последните години е привлякъл регионът на Източна Англия. Населението на региона нараства с 4% през 2015 г. спрямо 2011 г. благодарение на преместванията. На второ място е Югозападна Англия, като двата региона са привлекателни заради добрата инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още