IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една четвърт от британските купувачи на имоти в ЕС са се отказали заради Brexit

Други 25% обаче смятат да ускорят плановете си за придобиване на втори дом в рамките на ЕС, според проучване

10:12 | 27.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Около една четвърт от потенциалните британски купувачи на имоти в Европейския съюз (ЕС) са се отказали от идеята след Brexit заради срива на обменния курс на британската лира. Това показват резултатите от проучване на BNP Paribas International, цитирано от онлайн изданието propertywire.com.

Останалите три четвърти обаче не са се отказали от идеята за втори дом в рамките на ЕС. От тях почти една четвърт дори планират да ускорят плановете си за покупка заради решението на Великобритания да напусне ЕС, показват данните. 

Около 27% от анкетираните смятат да отложат временно плановете си заради Brexit заради валутните колебания, но не и да се откажат от тях.

Британците все още са най-големите чуждестранни инвеститори във Франция с 32% от сделките с имоти с нерезиденти през миналата година. Франция привлича и купувачите с най-големи бюджети. Общо 44% от тях са готови да похарчат над 600 хил. евро спрямо 36% в Испания. От тях една четвърт възнамеряват да ползват кредит от банка във Франция.

Испания и Италия също са предпочитани от британските купувачи заради на начина на живот в тези страни и климата.

Във Франция един от всеки трима британци ускорява сделките, като ключовите мотиви са атрактивните цени в момента, близостта до Великобритания и климата. Друг основен мотив е Brexit, заради който купувачите искат да приключат с трансакциите по-рано.

Прогнозите за икономическото бъдеще на Великобритания в сравнение с еврозоната също работят в полза на проектите за недвижими имоти на континента, показва още докладът.

Британските купувачи наблюдават внимателно и тенденциите при лихвите. Общо 77% от анкетираните очакват скорошно увеличаване на лихвите в родината им спрямо 65% в еврозоната.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още