IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия затвърждава позициите си на най-значим хотелски пазар в Европа

Инвестициите в страната през първото тримесечие се увеличават с 55% до 1,15 млрд. евро, според глобален консултант

13:15 | 02.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Германия е лидер в Европа по ръст на инвестициите в хотели през първото тримесечие, показват данни на консултантската компания CBRE.

Общият обем на трансакциите в хотелския сегмент в Германия за периода януари-март достига 1,15 млрд. евро, което е с 55% повече спрямо същия период на миналата година.

Компанията припомня, че през последните три месеца на 2016 г. инвестициите в хотели в най-голямата икономика в Европа достигнаха 2,19 млрд. евро. Резултатът от първите три месеца на 2017 г. затвърждават стабилните фундаменти на хотелския пазар на страната.

Общо в Европа активността в хотелския сегмент достига 3,82 млрд. евро през първото тримесечие, което е с 14% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Спадът се определя от свиването на инвестициите в Централна и Източна Европа с 46%, във Франция с 84% след терористичните атентати, в Ирландия с 45%, в Португалия с 14% и други.

Същевременно инвестициите в хотели в Испания нарастват с 24% на годишна база през първите три месеца на годината, а в Италия – с 48%.

Великобритания остава вторият най-значим пазар на хотели в Европа с трансакции за малко над 1 млрд. евро. На годишна база е отчетено минимално намаление от 0,4%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още