IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в Европа продължават да растат

Най-забележителното увеличение на инвестиционната активност през третото тримесечие е отчетено във Франция

17:38 | 27.11.15 г.
Инвестициите в бизнес имоти в Европа продължават да растат

Инвестициите в бизнес имоти в Европа са нараснали с 18 на сто през третото тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година до 62 млрд. евро, показват данни на CBRE.

Най-забележителното увеличение на инвестиционната активност е отчетено във Франция – до над 7 млрд. евро, което е почти двойно повече спрямо третото тримесечие на 2014 г., отбелязва консултантската компания.

Основен двигател на пазара във Франция са местните инвеститори, които допринасят за около две трети от обема на инвестициите. Най-голям е делът на инвестициите в офиси, особено в Париж.

Инвестициите в Германия достигат 14 млрд. евро за периода, което е с 5,6 млрд. евро повече на годишна база.  През първите три тримесечия пазарът на бизнес имоти в страната е привлякъл 36 млрд. евро, което е с 40 на сто повече на годишна база.

В Норвегия и Швеция също се отчита силно трето тримесечие, а от Южна Европа като най-бързо развиващи се се очертават пазарите в Португалия и Испания.

На ниво градове в топ 10 попадат Осло, Копенхаген и Стокхолм основно заради разширяването на трансграничните инвестиции. Лондон е пазарът, който запазва водещата си позиция сред инвеститорите в бизнес имоти, следван от Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още