IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайци купиха сградата на Ройтерс в Лондон

Сделката е важна стъпка за изграждането на европейския портфейл на групата

10:33 | 01.09.15 г.
Китайци купиха сградата на Ройтерс в Лондон

Китайската компания HNA Group, собственик на Hainan Airlines и още няколко авиокомпании, е придобила сградата, в която се помещава медийната компания Thomson Reuters в Лондон, съобщава АП. Купувач е дъщерното дружество на компанията HNA Investment Holding Co.

Десететажната сграда във финансовия район Канари Уорф е с площ от близо 30 хил. кв. м. Цената на сделката не се разкрива, но според различни източници собственикът – германският инвестиционен фонд KanAm Grund Group, е поискал 215 млн. паунда (331 млн. долара).

HNA попадна в класацията на Fortune за най-големите компании в света. Групата е на 464-то място с активи за 128 млрд. долара, като очакванията са през следващите кодини тя да попадне и в топ 100.

В края на юли тази година компанията придоби най-голямата товаро-разтоварителна компания Swissport International Ltd за над 2,8 млрд. долара. Групата притежава 27 дъщерни холдинга в 11 държави.

"Като най-голям икономически център в Европа Лондон е признат за трамплин за навлизане на европейския пазар", коментират от китайската компания. Според нея сделката за сградата на Ройтерс е важна стъпка за изграждането на европейския портфейл на групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още