IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS набра над 320 млн. евро за дългов фонд във Великобритания

Фондът, който ще кредитира инвеститори в бизнес имоти на Острова, е подкрепен от институционални инвеститори от Япония, Холандия, Германия и Великобритария

12:58 | 13.01.16 г.
UBS набра над 320 млн. евро за дългов фонд във Великобритания

UBS Global Asset Management набра 241 млн. паунда (324 млн. евро) за дълговия си фонд, насочен към пазара на бизнес имоти във Великобритания, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Фондът за кредитиране на инвеститори в имоти на Острова е подкрепен от девет институционални инвеститори от Япония, Холандия, Германия и Великобритария.

Партньори във фонда са UBS и Mitsubishi Corporation.

UBS стартира фонда – първият дългов фонд, насочен към британския пазар на бизнес имоти, през декември 2013 г. Първоначалната цел на фонда беше да набере 500 млн. паунда, като Mitsubishi Corp го захрани с 50 млн. паунда от тях.

Фондът е със срок на действие девет години и търси годишна възвръщаемост от порядъка на 8-10 на сто. До момента той е финансирал сделки за 25 актива във Великобритания, като е отпуснал заеми за 123 млн. паунда.

През миналата година фонд мениджърът обяви, че разглежда и възможностите за разширяване на фонда на пазара в континентална Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още