IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS навлиза на пазара на имоти в Бразилия

Банката наблюдава засилване на интереса на институционалните инвеститори към страната

14:53 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Швейцарската банка UBS Group AG подписа партньорство с бразилската консултантска компания Real Estate Capital (REC), съобщава Ройтерс.

Банката иска да се възползва от нарастващото търсене от страна на институционални инвеститори, които се интересуват от възможностите на пазара на недвижими имоти в Бразилия, посочва информационната агенция.

Партньорството ще бъде водено от Моис Полити, бивш главен изпълнителен директор и съосновател на консултантската компания Brazilian Finance & Real Estate SA (BFRE).

Джойнт венчърът ще се фокусира върху градовете Рио де Жанейро и Сао Пауло чрез бизнеса на UBS Global Real Estate.

“Продължаваме да виждаме, че интересът на институционалните инвеститори към алтернативни активи се засилва в световен мащаб. Идентифицираме силно търсене на инвестиционни имоти в Бразилия и затова разширяваме капацитета на звеното ни за имоти, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти”, коментира Улрих Кьорнер, президент на UBS Asset Management, в изявление.

Пред последните две години пазарът на имоти в Бразилия претърпя тежък спад заради политическата криза в страната, както и спада на цените на петрола. Редица големи инвеститори решиха да се оттеглят от пазара, а няколко мащабни проекта, сред които и един на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, изобщо не се реализираха.

Тенденцията обаче явно започва да се обръща. Инвеститорите вероятно смятат, че пазарът на имоти в Бразилия или вече е достигнал дъното, или скоро ще се стабилизира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още