IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бляскавата вечер на VW на изложението IAA

Кои са новите звезди на германския автомобилен концерн

10:58 | 16.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Звездите на германския автомобилен концерн Volkswagen на това изложение IAA нямат гуми, лак и двигатели. Единият от тях е от плът и кръв, а другият се крие в мобилен телефон. След седмици на вътрешни борби VW представи във Франкфурт как ще продължи да се развива без своя Фердинанд Пиех.

А бъдещето без него е дигитално и, що се отнася до марката VW, ще се определя от Херберт Дис - топ мениджър, който дойде от BMW и има имидж на работохолик. 

Шефът на Volkswagen Мартин Винтеркорн обяви, че концернът ще изкара на пазара 20 нови модела до 2020 г., които ще са напълно електрически или поне хибридни. Така флотът с алтернативно задвижване ще се простира от малките модели до флагманите VW Phaeton и Audi A8.

Интересно звучи и обещанието на Винтеркорн, че до края на десетилетието моделите на Volkswagen ще бъдат дигитализирани в „нещо като движещ се смартфон", свързани и готови за автономно движение. И тогава пред публиката се появи ясно доказателство за тези думи – звездата на Volkswagen, приложението iCharge, което прави възможно да оставите електрическата си кола пред паркинга и да си отидете. Колата сама ще си намери място на някое ниво от паркинга до колона, от която ще се зареди с електричество.

Според информация на Welt VW ще тества iCharge още тази година в Берлин. 500 доброволци ще участват в проекта и ще тестват дали системата прави това, което обещава.

Какво представи концернът във Франкфурт вижте в галерията ни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още