IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Nissan Leaf ще e автономен

Електромобилът ще има поне 500 километра пробег

16:58 | 06.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan</em></p>

Снимка: Nissan

Следващото поколение на най-популярния електромобил в света Nissan Leaf ще се появи съвсем скоро – най-късно през 2018 г., въпреки че засега никой от концерна Renault-Nissan не се ангажира с точен срок кога ще бъде премиерата на новия модел. Има вариант новият модел да дебютира още преди края на 2017 г., съобщават някои източници.

Изпълнителният директор на Nissan Карлос Гон спомена новия Nissan Leaf в презентацията си на изложението за битова електроника (CES) в Лас Вегас, но се ограничи само с потвърждение, че компанията усилено разработва следващата генерация на модела. По-късно, говорител на Nissan заяви, че не разполага с повече информация от това, което е съобщил Гон в изказването си.

Гон от своя страна обясни, че новият Leaf ще се предлага със системата Propilot – технологията на Nissan, която позволява напълно автономно движение по еднолентови еднопосочни пътища.

Какви са вероятните спецификации на новия Leaf вижте в продължението на материала в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още