IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на американските борси отново тръгнаха надолу след положителен старт*

Петролът поевтинява, като сортът Брент все повече се доближава до границата от 50 долара за барел

17:29 | 31.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси стартираха сесията с леки ръстове в сряда, последния ден от търговията за май, но малко по-късно през деня отново се понижиха, съобщава CNBC.

Преди откриването на сесията технологичният индекс Nasdaq composite бе с ръст от 2,57% от началото на месеца досега и бе напът да отбележи 7-месечна победна серия – най-дългата от 2013 г. насам. Индексът дори удари нова рекордна стойност малко след старта на търговията, но към момента се търгува с понижение от над 30 пункта до 6 171,53 пункта.

„Приближаваме се до момента, в който парите не спират да следват парите“, казва Куинси Кросби, главен пазарен стратег в Prudential Financial. “Имате технологиите, които се справят добре, но и компаниите за комунални услуги се справят добре“.

Компаниите за комунални услуги, например предлагащи електричество или достъп до вода, обикновено се възприемат за по-сигурни инвестиции. В началото на сесията в сряда секторът отчете ръст от 9,56% от началото на годината досега. Това повишение обаче бледнее пред представянето на технологичните компании през 2017 г. с увеличение от 20%.

В същото време индексът на сините чипове Dow Jones industrial average започна с повишение от 12 пункта, като Johnson & Johnson допринесе най-много за ръста. Индексът също бе напът да отбележи шести месец с повишение за последните седем. Към момента обаче индексът също отчита спад от 0,38% до 20 949,31 пункта.

Основният индекс S&P 500 стартира сесията с 0,1% нагоре, като имотните компании поведоха печелившите, но и той в момента се търгува с понижение от 0,3%.

„Интересното за този пазар е, че това се случва на фона на засилена несигурност около програмата на Тръмп“, каза Кросби.

На пазара на облигации доходността се повишава, като доходността по 10-годишните държавни ценни книжа достигна 2,203%, а по краткосрочните двегодишни държавни облигации - 1,278%.

На валутните пазари доларът се възстановява от загубите си от предишната сесия, повишавайки се рязко спрямо британския паунд. Индексът на долара, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, спадна с 0,26% до 96,97 пункта, задържайки се над достигнатото през миналата седмица най-ниското ниво от 6 седмици и половина – 96,797 пункта.

На пазара на суровини петролът също поевтинява като фючърсите върху американския суров петрол спадат с 1,74 долара, или 3,5%, до 47,92 долара за барел, а върху петрола сорт Брент – с 1,82 долара, или 3,48%, до 50,42 долара за барел.

Фючърсите върху златото за доставките през август се повишават с 4,98 долара, или 0,39%, до 1 267,08 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:15 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още