IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на американските борси се търгуват предимно с понижения*

В петък не се очакват ключови макроикономически данни, но инвеститорите ще следят изказванията на председатели на Фед

18:09 | 21.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват предимно с понижения на фона на смесени резултати от корпоративни отчети, както и на поскъпващ долар, съобщава CNCB.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 100 пункта, като 3M и застрахователната компания Travelers Companies натежават най-много и засенчват ръстовете от McDonalds и Microsoft.

Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,3%, след като отвори на зелена територия, а енергийният сектор и телекомите повеждат секторите, които се търгуват с понижения.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се движи в тесни граници около нулево изменение.

General Electric, която е компонент на Dow Jones, публикува смесен корпоративен отчет, като надмина очакванията за печалбата, но разочарова, що се отнася до приходите. Индустриалният гигант освен това понижи прогнозата си за печалба на акция.

Технологичният концерн Microsoft обяви, че продажбите на ключовите му облачни продукти са се удвоили през първото фискално тримесечие, което е довело до генерирането на резултати над очакваните от анализаторите. Новината изстреля акциите на компанията до рекорден връх, дори над цената, която бяха достигнали по време на технологичния балон през 1999 г.

Според изчисления на The Earnings Scout 80% от всички 116 компонента на широкия индекс S&P 500, публикували данни към петък, са отчели по-добри резултати за печалбата, а 65 на сто надминали очакванията за приходите.

В петък не се очакват ключови макроикономически данни, но инвеститорите ще следят изказванията на председателя на Фед за Сан Франциско Джон Уилямс и един от управителите Даниел Таруло.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,14% до 50,70 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 0,54% до 51,66 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,04% до 1 266,95 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0877 долара, а курсът на йената е 103,84 йени за долар.

Доходността по двегодишните облигации се повишава до 0,832%, а тази по 10-годишните се понижава до 1,742%.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още