IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси приключиха деня без съществени изменения

Петролът беше във фокуса на инвеститорите

23:16 | 19.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Американските акции се търгуваха без съществено изменение в понеделник, като с най-много изостанаха технологичните компании, съобщава CNBC.

Dow Jones първоначално се покачи, но след това приключи сесията със спад от 0,02%  си до 18120,17 пункта. S&P 500 финишира без изменение на ниво от 2139,12 пункта. Технологичният Nasdaq се понижи с 0,18% до 5235,03 пункта, след като акциите на Apple поевтиняха с 1,3%.

Фючърсите върху американския лек суров петрол поскъпнаха с 0,63% до 43,30 долара за барел, след като нараснаха с повече от 2% след изявленията на венецуелския президент Николас Мадуро, който обяви, че споразумение между страните от ОПЕК може да има преди края на този месец с цел стабилизиране на петролните пазари.

Именно в тези думи се вкопчиха всички участници на пазара. „ Доларът е слаб, но пазарът го игнорира. Всички бяха на 110% за петрола днес”, коментира Арт Кашин от UBS.

"Вниманието неизбежно ще бъде в сряда, когато две от големите централни банки ще съобщят своите нови политически решения”, каза от своя страна Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda. По думите му поскъпването на суровините вдъхва някакъв живот на пазара, който в противен случай би имал доста скучен ден.

В сряда Федералният резерв на САЩ и централната банка на Япония планират да обявят последните си решения за паричната си политика. Пазарните очаквания за увеличение на лихвите в САЩ през тази седмица са сравнително ниски. За сравнение през декември цифрата достигаше почти 50%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още