IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовият дебют на Snap остава в центъра на вниманието на Wall Street*

При отварянето на сесията в четвъртък акциите на компанията се търгуваха на ниво между 21 и 23 долара, след като в сряда бяха продадени при 17 долара за брой

18:02 | 02.03.17 г.
<p>
	Компанията Snap дебютира на фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Компанията Snap дебютира на фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват без особени изменения, но инвеститорите следят внимателно борсовия дебют на Snapкомпанията, създала популярното приложение Snapchat, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва спад от 14 пункта, като 3М натежава най-много.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,27%, като енергетиката се представя най-незадоволително.

Технологичният бенчмарк Nasdaq отчита спад от 0,29%.

При първичното си публично предлагане в сряда Snap продаде 200 млн. акциите си на цена 17 долара на акция, като така компанията вече се оценява на около 24 млрд. долара. При отварянето на сесията в четвъртък акциите на компанията се търгуваха на ниво между 21 и 23 долара.

Предвид всичките негативи, свързани с тази компания, това ще бъде една от по-интересните истории през следващите няколко дни“, коментира Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors.

Нарастват очакванията, че Федералният резерв на САЩ ще повиши лихвените проценти на заседанието този месец заради стабилните макроикономически данни и смелата реторика от страна на представители на централната банка. Лейл Брейнард, която е позната с по-предпазливия си тон, заяви в сряда, че Фед може да повиши лихвите „много скоро“, позовавайки се на подобрената глобална икономика. „Доближаваме се до пълна заетост, инфлацията постепенно се движи към целта, чуждестранният ръст е стъпил на по-стабилна основа, а рисковете в бъдеще са по-скоро балансирани“, каза тя. Според FedWatch Tool на CME Group, вероятността да има повишение на лихвите през март са около 65%.

В сферата на макроикономиката заявките за помощи при безработица миналата седмица се изчисляват на 223 хил.,  което е далеч под очакванията за 243 хил.

Доходността по 2-годишните американски държавни облигации расте до 1,316%, а тази по 10-годишните ценни книжа се повишава до 2,483%.

Едно евро се обменя за 1,0519 долара, а курсът на йената е 114,38 йени за долар.

Петролът поевтинява с 1,5%, като американският лек суров петрол WTI се търгува на ниво 53,04 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – на ниво 55,53 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,62% до 1 242,25 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още