IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за тримесечната печалба на Alcoa сринаха цената на акциите с 5%

Компанията не успя да отговори на очакванията на анализаторите

17:44 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Производителят на метали Alcoa Inc отчете по-висока тримесечна печалба, но въпреки това компанията не успя да постигне очакванията на анализаторите, което срина цената на акциите с повече от 5%, съобщи Ройтерс.

Нарастването на печалбата на Alcoa е следствие на понижаването на разходите и по-ниските данъчни задължения, които компенсират по-малкото приходи.

Това е последният тримесечен доклад на компанията, преди тя да раздели бизнеса си на две отделни структури - едната фокусирана върху традиционното топене, а другата - върху по-висок клас алуминиеви и титанови сплави за автомобилната, космическата промишленост и строителството.

Alcoa потвърди прогнозата си, че световната автомобилна продукция ще нарасне с между 1% и 4% през 2016 г., а доставките на въздухоплавателни средства ще бъдат почти без промяна.

Базираната в Ню Йорк компания отчете за третото тримесечие нетна печалба от 166 млн. долара, или 33 цента на акция, в сравнение с 44 млн. долара, или 6 цента година по-рано.

Средната прогноза на анкетираните анализатори беше за печалба на акция от 35 цента за тримесечието.

Акциите на компанията понижиха цената си с 5% в 8:11 часа сутринта на борсата в Ню Йорк преди старта на търговията във вторник. 

В бизнеса с алуминий Alcoa намали производството в по-капиталоемките региони, измежду които САЩ, Австралия и Европа в опит да превъзмогне ниските цени, които паднаха на фона на растящата конкуренция от Китай. Износът на алуминий от азиатската страна достигна 23,8 млрд. долара през 2015 г. от 6,2 млрд. долара преди десетилетие.

В последния си отчет компанията намали прогнозата си за глобалния дефицит на алуминий до 615 хил. метрични тона, което е спад от очаквания недостиг в размер на 775 хил. тона през предходното тримесечие.

Въпреки това производителят на метали запазва перспективата на растеж на търсенето от 5 на сто тази година, докато доставките ще растат с 3% в световен мащаб, в сравнение с предишната прогноза за ръст от 2,5%, посочва от своя страна Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още