IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank окрили и американските борси

Проблемите на Deutsche са всичко, за което днес се говори, но аналогиите с Lehman са рефлексна реакция, смята анализатор

23:39 | 30.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Възстановяването на финансовите акции в резултат на експлозията на цената на акциите на Deutsche Bank подсили и фондовите пазари в САЩ в петък. Френската информационна агенция AFP предаде, позовавайки се на свой източник, че германската банка се доближава до споразумение с американските власти за много по-ниска санкция в размер на 5,4 милиарда долара. Досега се смяташе, че Министерството на правосъдието на САЩ настоява за плащане на 14 млрд. долара, което доведе до натиск над книжата на банката.

Dow Jones industrial average добави 164,70 пункта, или 0,91 на сто, до 18 308,15 пункта, като Wal-Mart поведе компонентите, а Verizon бе единственият компонент на червена територия. 

Широкият S&P 500 добави 17,14 пункта, или 0,80 на сто, до 2 168,27 пункта, като финансовите акции бяха водещи. 

Технологичният Nasdaq се повиши с 42,85 пункта, или 0,81 на сто, до 5 312 пункта.

Петък маркира и края на третото тримесечие. S&P и Dow нараснаха с 3,31 на сто и 2,11 на сто за тримесечието, като отчетоха четири поредни тримесечия на ръстове. Nasdaq отчете през третото тримесечие ръст от 9,69%.

В сферата на макроикономиката разходите на потребителите остават без промяна през август, а доходите растат с 0,2%. Базисният индекс за разходите за лично потребление (PCE) също расте с 0,2 на сто.

Индексът за бизнес активността в района на Чикаго показва подобрение над очакванията, а именно ръст от 51,5 пункта през август до 54,2 пункта през септември. Потребителските нагласи също се подобряват, като индексът на Мичиганския университет расте до 91,2 пункта.

„Проблемите на Deutsche са всичко, за което днес се говори", казва пред CNBC Арт Хоган, главен пазарен стратег в Wunderlich Wunderlich Securities. „Mного e лесно след 8 години да си припомним за Lehman от 2008 г. Мисля, че това е рефлексна реакция", казва той.

Листнатите в САЩ акции на Deutsche Bank скочиха с около 14 процента след публикацията, след като претърпяха тежки загуби предишния ден.

Акциите на JPMorgan поскъпнаха с 1,6 на сто, тези на Bank of America – с 2,9 на сто. Книжата на Citigroup добавиха 3 на сто към стойността си, а акциите на Goldman Sachs добавиха още 1,8 на сто.

Акциите на NXP поскъпнаха с цели 6,2 на сто, а Qualcomm добави 2,2 на сто към капитализацията, след като Wall Street Journal писа, че американският концерн има интерес към холандския конкурент NXP.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още