IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителските разходи в САЩ са останали без промяна през август

Има спад в продажбите на автомобили

20:55 | 30.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Потребителските разходи в Съединените щати са останали без промяна през август на най-слабо равнище от пет месеца, след като е намаляло е купуването на автомобили, предаде AFP, цитирана от БТА.
 
Нарастването на доходите също е забавило темп миналия месец, като увеличението на заплатите и надниците е било по-малко след четири месеца уверено покачване.
 
Министерството на търговията съобщи, че потребителските разходи са останали без промяна миналия месец след солидното нарастване с 0,4 на сто през юли и 0,3 на сто през юни. Това е най-слабото равнище на показателя от нулевия показател през март. 

Личните доходи са се увеличили с 0,2 процента през август - наполовина от юлското увеличение. Това е най-ниското равнище след спада от 0,1 на сто през февруари. Заплатите и надниците, които са по-голямата част от личните доходи, са били само с 0,1 процента по-големи след два месеца увеличение от 0,5 на сто.

Очаква се августовското забавяне да бъде временно. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още