IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones продължава подема си, търговията на Wall Street е смесена*

Инвеститорите очакват в четвъртък заседанието на Европейската централна банка (ЕЦБ) и пресконференцията на Марио Драги

17:52 | 07.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват смесено в сряда, тъй като изглежда силният подем на пазарите след победата на Доналд Тръмп на президентските избори се забавя, съобщава CNBC. Освен това инвеститорите очакват в четвъртък заседанието на Европейската централна банка (ЕЦБ) и пресконференцията на Марио Драги.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 9 пункта, след като отвори на червена територия, като Goldman Sachs допринася най-много за ръста. Измерителят продължава да покорява нови върхове.

Широкият измерител S&P 500 добавя близо 0,1% към стойността си, като секторът на здравеопазването се понижава с над 1,5%.

Технологичният бенчмарк Nasdaq записва спад от близо 0,1%.

„Очевидно имахме много значителна серия през последните няколко седмици, но без нито един слаб ден. Пазарът се опитва да оцени парадигмата от фискални стимули и намаляване на регулациите“, казва Арт Хоугън, пазарен стратег във Wunderlich Securities.

Колкото до срещата на Европейската централна банка в четвъртък, очаква се регулаторът да обяви удължаване на срока на програмата за количествени облекчения, особено след референдума в Италия, който остави банките в страната в уязвима позиция. „Помнете, че това е същият Марио Драги, който говори повече, отколкото прави“, посочва Хоугън.

„Ноемврийският ефект „Тръмп“ все още захранва пазара с оптимизъм и очаквания за фискални стимули и като цяло подобрение в американската икономика. Стабилен ръст в инфлацията вследствие на здрав икономически растеж може да накара Федералния резерв на САЩ да повиши лихвите по-агресивно, за да не позволи икономиката да прегрее“, казва Люкман Отунуга, анализатор в FXTM.

Администрацията за енергийна информация заяви в редовния си седмичен доклад, че петролните резерви в САЩ се понижават с 2,3 млн. барела през седмицата до 2 декември. Очакванията бяха за понижение от 1 млн. барела, а ден по-рано Американският петролен институт обяви спад в размер на 2,2 млн. барела.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 2% до 49,88 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 1,56% до 53,09 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,79% до 1 179,35 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0764 долара, а курсът на йената е 113,71 йени за долар.

Доходността по американските държавни облигации се понижава, като 2-годишните ценни книжа са с доходност 1,104%, а 10-годишните – с 2,349% доходност.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още