IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones затвори над 18 хил. пункта, а S&P 500 - над 2 100 пункта

Мисля, че пазарите вече гласуваха, коментира анализатор очакваните резултати от референдума във Великобритания

23:28 | 23.06.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Основните индекси на американския фондов пазар затвориха сесията в четвъртък с ръстове. Курсът на лирата спрямо долара се търгуваше близо до върховете за годината на фона на нарасналите очаквания, че Великобритания ще избере да остане в Европейския съюз, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачи с 1,29% до 18 011,07 пункта. Широкият индекс Standard & Poor‘s 500 прибави 1,34% към стойността си до 2 113,32 пункта, подкрепен основно от финансовия сектор. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е нагоре с 1,59% до 4 910,04 пункта.

Днес британците гласуваха за излизането или оставането на страната си в ЕС. Резултати ще има в петък сутринта.

„Мисля, че пазарите вече гласуваха. Мисля, че те смятат, че вотът за оставане ще надделее“, коментира главният изпълнителен директор на Sarhan Capital Адам Сархан. „Това ще бъде класическият случай на „купувай слуховете, продавай фактите“.“

„Тъй като имахме сравнително слабо убеждение как ще се развие вотът, не бяхме склонни да правим големи залози в която и да е посока“, заяви от своя страна главният инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott Марк Лушчини.

Данните от деня показаха спад на молбите за помощи при безработица до 259 хил., което не е далеч от 43-годишното дъно, докоснато през март.

Експресните данни на Markit показаха, че през юни активността в промишления сектор на САЩ нараства до ниво от 51,4 пинкта спрямо майските 50,7 пункта.

През май продажбите на нови жилища намаляват с 6 на сто до сезонно изгладените 551 хил.

На корпоративния фронт акциите на Goldman Sachs поскъпнаха с над 2,5%, за да поведат печелившите в състава на Dow Jones. След края на търговията Федералният резерв на САЩ ще публикува резултатите от годишните стрес тестове в банковия сектор.

Macy's съобщи, че главният изпълнителен директор Тери Лундгрен ще се оттегли догодина. Акциите поскъпнаха с 1,7% до 33,4 долара.

На валутните пазари курсът на британската лира се понижи до 1,48 долара, след като по-рано удари 1,4946, което бе най-високото ниво от декември 2015 г.

Доларовият индекс се търгуваше с понижение от около 0,24 на сто. Едно евро се обменяше за 1,135 долара, след като за кратко се изкачи на едномесечен връх. Курсът на японската валута е 105,8 йени за долар.

На пазара на суровини цената на фючърсите върху американския суров петрол с доставка през август се покачи с 98 цента до 50,11 долара за барел.

Контрактите върху златото с доставка през август изтриха 6,90 долара от цената си до 1 263,10 долара за тройунция.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните държавни облигации се задържа на 0,77%. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа пък кръжеше около 1,73%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Hoptop
преди 7 години
Кризата си има име -казва се Депресия 2017
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още