IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовите борси в САЩ поемат глътка въздух

След стряскащото начало на борсовата търговия индексите на Wall Street опитват да поемат по пътя на възстановяването във вторник

23:40 | 05.01.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се стабилизираха във вторник след червения старт предишната сесия, съобщи CNBC. Така Wall Street последва възстановяването и в Азия и Европа след стряскащия старт в първия ден от борсовата търговия през 2016 г. Разпродаването в Китай беше предизвикано от сравнително слаби макроикономически данни и доведе до прекратяване на търговията.

Основните индекси в САЩ се колебаеха между ръстове и спадове.

Транспортните компании в Dow Jones Industrial Average опитаха да запишат повишения, след като по-рано паднаха до 52-седмично дъно.

Акциите на Apple поевтиняха с над 2,5% и това натежа на Dow Jones. Причината е новината в изданието Nikkei Asian Review, че технологичният концерн ще намалява производството на iPhone 6s и 6s Plus през първото тримесечие.

В индекса на сините чипове най-добре се представи Wal-Mart.

Широкият измерител S&P500 остана над психологическата граница от 2000 пункта, като телекомуникациите водеха седемте сектора, чиито акции се търгуваха с повишения, а спадовете бяха най-големи при сектора на информационните технологии.

„Колебанията могат да се обяснят с неяснотите за инвеститорите“, казва Джон Карусо, главен пазарен стратег в RJO Futures. Той посочва опасенията за глобалния икономически растеж, но допълва, че е окуражаващо да се види възстановяване след понеделник.

Фючърсите върху американският суров петрол WTI се понижиха с 2,15% до 35,97 долара за барел, което е най-ниското ниво от две седмици. Европейският бенчмарк Брент се търгува с 2% понижение за 36,50 долара за барел.

Продажбите на леки автомобили в САЩ достигат рекордните 17,47 милиона през 2015 г., показаха данни на Autodata. CNBC посочва, че тази седмица ще бъде публикувана стенограмата от последното заседание на Фед, която може да подскаже какъв ще е темпът на затягане на паричната политика. Освен това в петък се очаква ключовият доклад за заетостта през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още