IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gоldman Sachs изненада неприятно фондовите пазари в САЩ*

Bank of America също публикува отчета си, който обаче надмина очакванията по почти всички параграфи

17:42 | 18.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват, след като отчетът на инвестиционната банка Goldman Sachs изненада неприятно инвеститорите, съобщава CNBC. Банката не можа да оправдае очакванията нито за печалбата, нито за приходите. Goldman не отговори на прогнозите за печалбата за пръв път от 2015 г., а що се отнася до приходите, това се случва за пръв път от началото на миналата година. Акциите на Goldman поевтиняват с над 4%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 70 пункта.

Широкият S&P 500 записва спад от 0,15%, а най-незадоволително се представя секторът на здравеопазването.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с около 0,1%.

„Малко съм изненадан от резултата, защото пазарът се представяше толкова добре през първото тримесечие“, коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. През този период индексите Dow Jones и S&P 500 се повишиха съответно с 4,6% и 5,5%.

Bank of America също публикува отчета си, който обаче надмина очакванията по почти всички параграфи.

„Мисля, че пазарът е блокиран в рейндж“, коментира Битълс.

Инвеститорите остават загрижени и за напрежението между САЩ и Северна Корея. Във вторник вицепрезидентът Майк Пенс увери Япония, че САЩ остават отдадени на задачата да овладеят ядрените и ракетните амбиции на КНДР.

Доходността на 10-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,20%, а тази по 2-годишните ценни книжа записва спад до 1,17%.

Пазарите следят и Франция, където в неделя се провежда първият тур от президентските избори. Днес пък британският премиер Тереза Мей обяви, че иска да проведе предсрочни парламентарни избори на 8 юни.

Паундът поскъпва с 1,52% до 1,2757 долара. Еврото също поскъпва и се обменя за 1,0694 долара.

В сферата на макроикономиката в САЩ началното жилищно строителство се свива с 6,8% през март, а индустриалното производство расте с 0,5% през същия месец.

Петролът се търгува без съществени изменения, като американският лек суров петрол WTI е на ниво 52,70 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – на ниво 55,25 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,38% до 1 287 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още