IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Майкълсън: Смесените сигнали на Вашингтон са сериозен проблем

Вътрешнопартийните търкания внасят сериозна несигурност на пазара, смята председателят на форума за изпълнителни директори

16:53 | 20.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Смесените сигнали, които се получават от новата администрация на Белия дом, са сред най-сериозните проблеми за икономиката. Те показват и вътрешнопартийни търкания, които внасят сериозна несигурност на пазара. Това мнение изказа в интервю за Bloomberg председателят на форума за изпълнителни директори Майк Майкълсън по време на IMA ASIA.

„Това няма как да кара европейците или останалите съюзници на Тръмп да се чувстват сигурни.  Например, въпреки уверенията на вицепрезидента и министъра на отбраната, президентът на САЩ се връща към кампанията си и казва неща, които показват, че той не е съгласен с екипа си. В момента не е ясно дали това е вярно. И мисля, че точно това изнервя всички и въпреки че е изминал само един месец, много хора са неспокойни“, казва Майкълсън.

По думите му хората с висши постове в щатското правителство действат успокояващо, защото разбират проблемите и какви са предизвикателствата. Заради това те изменят до известна степен изказванията и се опитват да успокоят ситуацията.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още