IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq изпусна да покори нов рекорден връх на стойността си

Златото записва най-силната си седмица от началото на февруари насам

22:28 | 17.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на фондовите пазари отвъд Океана затвориха последната за седмицата сесия с разнопосочно движение. След срещата между Доналд Тръмп и Ангела Меркел акциите за кратко се търгуваха на зелена територия, но инерцията изчезна в следващите минути.

Така S&P и Dow Jones загубиха по около 0,1%, макар и седмицата да приключва с повишения. Nasdaq пропусна да отбележи нов рекорд на стойността си, макар и да се оттегли с ръст в последната сесия, пише market Watch.

Индексът на сините чипове Dow Jones изгуби 0,1% от стойността си и затвори сесията на ниво от 20 914,62 пункта. На търговията натежа Goldman Sachs, чиито акции поевтиняха с 1,72% до 243,94 долара за брой, отбелязва CNBC.

За седмицата обаче индексът успя да се придвижи с 0,1% напред. За S&P 500 седмичното движение също е на зелена територия - в рамките на 0,2 на сто.

Широкият индекс затваря седмицата на ниво от 2 378,22 пункта, което е спад от 0,13% спрямо предходната сесия.

Nasdaq записва повишение днес в рамките на едва 0,24 пункта до точно 5 901 пункта, подкрепен от търговията на Adobe. Компанията записа ръст от 3,81% на цената на акциите си до 127,01 долара за брой. За седмицата технологичният индекс отчете ръст от 0,7 на сто.

Цената на петрола се повишава, въпреки данните за ръст на броя на активните петролни платформи в САЩ. Лекият суров петрол поскъпна с под 0,1% до 48,78 долара за барел. Европейският Brent прибави едва 2 цента към цената си и затвори седмицата при 51,76 долара за барел.

Американският сорт поскъпва с 0,6% за петте търговски дни на тази седмица, а Brent-ът - с 0,8%. Двата основни петрола на пазарите записаха първи седмичен ръст за последните три седмици.

Цената на златото се повиши с 0,3 на сто до 1 230,20 долара за трой унция. Седмицата обаче приключва с увеличение от 2,4%, което е най-рязкото повишение от началото на февруари насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още