IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq падна под психологическата граница от 5000 пункта*

Инвеститорите следят цените на петрола и сравнително слабите данни за потреблението

17:40 | 13.11.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексите на фондовите борси в САЩ записаха леки понижения при отварянето на сесията в петък, като инвеститорите следят цените на петрола и сравнително слабите данни за потреблението, съобщава CNBC.

“Пореден разочароващ ден от гледна точка на продажбите на дребно и на резултатите на Nordstrom”, посочват инвестиционните посредници от TD Ameritrade.

Продажбите на дребно в САЩ бележат ръст от 0,1% през октомври, което е под очакванията за 0,3% повишение.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 15 пункта (0,09%) до 17 433 пунка, като най-незадоволително се представи Cisco, a най-добре – Merck.

Широкият S&P 500 записва спад от 3 пункта (0,13%) до 2 043 пункта, като от шестта сектора, чиито акции се търгуваха на червено, най-незадоволително се представят компаниите за стоки, които не са от първа необходимост. Фирмите за комунални услуги имат най-добро представяне.

Технологичният бенчмарк Nasdaq отчита понижение от 19 пункта (0,38%) до 4 986 пункта.

Акциите на Apple поевтиняха с над 1% и това доведе стойността на технологичния индекс Nasdaq под 5000 пункта, което се случва за пръв път от 23 октомври. Измерителят не е затварял под тази психологическа граници от 22 октомври и е единственият основен индекс, при който има повишение от началото на годината, посочва CNBC.

Акциите на компанията продажби на дребно Nordstrom се сриват с над 15% в сутрешната търговия, и са напът да запишат най-лошия си ден от 2000 г. насам. След приключване на търговията в четвъртък компанията отчете по-слаби приходи и печалба от очакванията. Nordstrom понижи прогнозната си печалба, но за разлика от конкурентите си не аргументира решението си.

Производствените цени пък се понижават с 0,4% през октомври, след като отбелязаха спад от 0,5% предния месец.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка декември се понижават с 62 цента до 41,113 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange.

Цената на златото остава стабилна около 1 080,90 долара за тройунция.

*Даниите са актуални към 17:30 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още