IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NYT: Тръмп е можел да не плаща данъци 18 години заради загуба от 916 млн. долара

Предизборният щаб на Доналд Тръмп обвини вестника, че действа в услуга на Хилари Клинтън

09:33 | 02.10.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През 1995 г. Доналд Тръмп е декларирал пред властите загуба от 916 млн. долара, което на практика би му дало възможност да не плаща данъци за период до 18 години. Това пише електронното издание на New York Times, като твърди, че е получило непубликувани досега данни за данъчните отчисления на бизнесмена.

В статията се отбелязва, че огромната загуба се дължи на неефективното управление в началото на 90-те години на три казина в Атлантик сити, на неуспешния опит на Тръмп да се намеси на пазара на авиопревози и на погрешно избрания момент за купуване на хотел Plaza в Манхатън. 

Данъчни експерти, ангажирани от New York Times да анализират декларацията на милиардера от 1995 г., казват, че данъчните закони биха позволили на Тръмп да използва загубата от 916 млн. долара, за да не плаща данъци върху еквивалентен размер на печалбата за 18-годишен период.

Вестникът обаче не уточнява дали милиардерът се е възползвал от възможността да получи това данъчно облекчение.

70-годишният Тръмп, който вече над 30 години е в класацията на списание Forbes на най-богатите хора в света, твърди, че състоянието му възлиза на над 10 млрд. долара, макар според експерти да е доста по-малко. Той многократно е критикуван за отказа да публикува данъчната си декларация в периода на предизборната борба. Бизнесменът твърди, че не може да направи това, тъй като в момента финансите му са подложени на одиторска проверка.

Междувременно предизборният щаб на Тръмп заяви, че данъчният документ, публикуван от изданието, е придобит незаконно и обвини вестника, че действа в услуга в опонента му Хилари Клинтън, предаде Ройтерс.

"Господин Тръмп е опитен бизнесмен с отговорност за своите предприятия, своето семейство и своите служители, за да не плаща повече данъци от изискваните по закон", са казва в изявлението на щаба на Тръмп. В него се отбелязва още, че бизнесменът е плащал "милиони долари за имуществени данъци, продажби, акцизи, данъци за имоти, градски такси, осигуровки за служители и федерални данъци, а освен това има много значим принос за благотворителността", съобщи Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Ми *** , докажи и няма да имаш повече нужда да драскаш тука .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Кой нормален човек няма да се досети че тази загуба е данъчна измама за да не плати почти един милиард данъци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Това е " да търсиш под вола теле" , а да намериш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още