IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси записаха минимални изменения в очакване на хода на Фед

Книжата на Apple поскъпнаха с над 2%, а акциите на Valeant Pharmaceuticals се сринаха с над 40%

22:32 | 15.03.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повечето американски акции поевтиняха във вторник в очакване на решението на Федералния резерв в сряда.

„Продавачите не са охотни, а купувачите също не са твърде охотни”, коментира пред CNBC Робърт Павлик, главен пазарен стратег в Boston Private Wealth. „Мисля, че основният мотив на деня е нежеланието да се озовеш на погрешната страна спрямо Фед”, допълва той.

Федералният резерв започна днес двудневната си среща, която трябва да приключи с официално изявление и икономически прогнози в сряда следобед. След това председателят на Фед Джанет Йелън ще даде пресконференция.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се възстанови след спад от 108 пункта по време на сесията до минимално повишение благодарение на покачване на цената акциите на Apple.

Книжата на Apple поскъпнаха с над 2%, след като от Morgan Stanley обявиха, че очакват по-силно търсене на iPhone от консенсусното от около 56,5 млн. единици, като най-силен ръст се очаква да дойде от Китай.

Технологичният индекс Nasdaq composite и широкият S&P 500 записаха леки понижения, като секторът на здравеопазването загуби над 1,5% и беше най-губещият в състава на S&P 500.

Акциите на Valeant Pharmaceuticals се сринаха с над 40%, след като компанията обяви приходи и печалба значително под очакванията.

Фючърсите на американския лек суров петрол WTI поевтиняха с 84 цента, или 2,26%, до 36,34 долара за барел. По-рано през деня WTI за кратко докосна най-ниското си равнище от 4 март.

Доходността по американските държавни ценни книжа се повиши, като по 2-годишните достига 0,97%, а по 10-годишните е близо 1,97%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 4
Godo
преди 8 години
Черният конник държи двойка везни в ръката си. Черният кон (вран кон) обикновено да се свързва със смелост, напор и т.н. в битка, а везните с пазарът, КАПИТАЛИЗМЪТ, търговията, библейския текст продължава с:И чух нещо като глас отсред четирите живи същества, който казваше: Един хиникс пшеница за динар, и три хиникса ечемик за динар; а дървеното масло и виното не повреждай. (в Откровение 6:5-6)което е причина този конник да бъде наричан Глад. ДЕФЛАЦИЯ- СРИВ НА БОРСИТЕ И БАНКИТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още