IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват сесията с оптимизъм*

Пазарът реагира позитивно на отлагането на покачането на данъците в Япония и данните от Европа

17:54 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси започват сесията с оптимизъм*

Американските акции отчитат повишения в началото на сесията във вторник, като инвеститорите насочват погледи към новините от Япония и статистическите данни от Европа. Основният фокус по време на тази и следващата сесия обаче ще предстоящото утре публикуване на протокола от заседанието на Федералния резерв, който може да даде нова насока на паричната политика отвъд Океана.

"Имахме относително добри новини по целия свят. Имаме Япония, която отложи с 18 месеца покачването на данъка върху продажбите. Имаме и Европа, където индексът на доверието на бизнеса ZEW бе по-добър от очакваното ", каза пред CNBC Арт Хоган, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

"Притеснението от протокола на Фед е неоправдано. Ние повтаряме очакванията си, че първото покачване на лихвите ще бъде през март 2015 г.", отбеляза пък Питър Боквар, главен пазарен анализатор в Lindsey Group.

Популярният инвеститор Карл Айкън обяви очакванията си за резки разпродажби в следващите от три до пет години. "Все още съм притеснен, че един ден ще станем свидетели на пропукване, каквото имахме преди няколко седмици, но от него няма да има връщане", коментира милиардерът.

На фона на 10-процентния ръст на широкия американски борсов индекс Standard & Poor's 500 от началото на годината и нивата от близо 2 041 пункта мнозина инвеститори загърбиха краткосрочния срив от октомври. Според тях ниските лихвени проценти и активността на пазара на сливания и придобивания ще продължат да стимулират бичия тренд на пазара.

Но Айкън е доста загрижен и предрича спад. "Смятам, че наистина не е известно кога ще се случи това. Може да са три години, три месеца или пък три дни. Но категорично мога да заявя, че ще има сериозна корекция поне в следващите от три до пет години", коментира той.

Капитализацията на Home Depot спада с 1,42%, въпреки че веригата за домашно оборудване съобщи, че финансовият ѝ отчет за предходното тримесечие е надхвърлил прогнозите.

Щатският долар поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации спада с два базисни пункта до 2,3222%.

Деноминираните в долари стоки пък отчитат смесено представяне.

* Данните са актуални към 17:50 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 18.11.14 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още